/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +187 -16
    Beyler bu sözlüğun önemli bir kısmını üniversiteli öğrenciler oluşturuyor.Ve bu binlerin çoğu makarna ve yumurtayla yaşamaya çalışıyor.Ben de bi ucuza tavuk dürüm tarifi vereyim dedim.

    Önce gidip bimden tavuk döneri alıyoruz ederi 3 tl.4 kisilik normalde içindeki ama ergenliği yeni geçmiş insanlarsınız 3 kişilik eder o.Yani kişi başı 1 tl.Neyse tavaya atın 5 dakikada kızarıyor zaten köfte gibi çevirmiyonuz bile.

    Şimdi sıra sos hazırlamakta.Tek kişilik hazırlanacaksa 100 gramlık bir domates(30 kuruş eder) is görür. Domatesi soyun ve küp küp doğrayın. Sonra bir tavaya 1 yemek kasığı yağ(zeytinyağı varsa efsane olur) 1 çay kaşığı salça koyun ve 1 dakika kavurun(para etmez bile minnacık şey) sonra domatesinizi atın tavaya en kısık ateşte karıştırın. Domates kıvama gelince bir parmak tuz ve karabiber atın(hala para etmiyor ama karabiberin yanına pul biber yeni bahar veya başka şeyler atabilirsiniz).Bunları atar atmaz çeyrek çay bardağı su koyup karıştırın.Bi süre sonra su çekilecek ve sos kıvamı olacak. Sonra sosa isterseniz mayonez koyun(Tavsiye ederim ama mayonezim yoktu resimde).Sosu lavaş ekmeğine sürün(10 lu lavaş 2 buçuk lira tanesi 25 krş) ve üstüne ister kızdırılmış ister düz tost peyniri atın.(50 krş).Döneri de içine koyun ve sarıp gömün.

    Fiyat hesabına gelince para etmez dediğim şeyler bir olup 30 40 krş eder. Totalde de 2 lira 45 kuruşa mis gibi bol malzemeli tavuk dürüm yersiniz. isterseniz içine süs biberi turşu patates falan atarsınız ama fiyat kişi başı 3 liraya çıkar. Yine de ucuz köşe başındaki mekan sossuz kasarsız düz döneri 5 liradan veriyor böyle bi tarif keboda 10 lira ak.Afiyet olsun.Şuku veren eller dert görmesin
    ···
   tümünü göster