/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +53 -1
    MNG Kargo;
    Bu saykolar taaa erzurumdan angaraya 1 günde kargo getirirler ama o kargo 3 gün angaranın puslu sokaklarında dolaşır, evi bulabilirlerse gelirler , evden kargo aldırmak isterseniz 3 gün gelmezler ararsınız hani bana gelecektiniz hala gelmediniz dersiniz ve onlar salağa yatar biz öyle demedik ki.Ayrıca dikkat etmişsinizdir internetten alışveriş yapınca çoğunlukla MNG ile geliyo , gib var MNG de amk.

    Sürat Kargo;
    Kargoyu hızlı getirirler ama %40-50 oranında evi bulamazlar abi biz geldikte sizin evi bulamadık nerdeydi acaba diye diyalogları sıkça yaşardınız , yaşardınız dedim çünkü bu pezolar fetöcü banlandılar.

    Aras Kargo;
    Kargonuz gelir siz şubeyi ararsınız ben evde olamayacağım siz getirmeyin ben almaya geleceğim şubeye diye tamam not aldım derler , ve siz öğleye doğru şubeye uğrarsınız kargoyu almak için ve o anda kargonun kurye ile dağıtıma çıktığını öğrenirsiniz.Ama genelde iyidirler bazen ufak sıkıntılar çıkabilir.

    Yurtiçi Kargo;
    Bu arkadaşlar genelde iyidirler. Kargo araçları çoğu yerde yarak gibidir , eve çağırsanız ertesi güne anca gelirler , çoğu zaman cumartesi günleri evin yolunu bulamazlar.

    UPS Kargo;
    işte bu adamın dibi kargo şirketidir . Adamlar küresel çalışıyo ama burası Türkiye bazen sıkıntı çıkabılir .%90-95 oranında kargoyu zamanında getirirler, evden kargo aldırmak isteseniz aynı gün eve damlarlar dayı ver kargoyu diye, parayı bassan sabah verdiğin kargoyu öğlen adrese teslim ederler harbi harbi, adamlar amerikadan 1 güne kargo getiriyo ama kargo 2 gün Türkiyede gideceği yolu anca buluyo buda Türkiyedeki sistem sıkıntısından kaynaklanıyor olmalı.

    Horoz Lojistik;
    Paket evinize gelince bomba sanma ihtimaliniz yüksek.

    Ülkeler postasıyla övünür postanın gelişmiş olması bir bakıma o ülkenin gelişmişliğini gösterir, çinliler amk 1 haftaya eve kargo gönderiyo(free shipping hariç 2 aya geiyo ::D) .

    Son olarak UPS kargoyu öneririm iyi çalışırlar , UPS le hiçbir bağım yok sadece bir öneri artık hangisini kullanacağınız size kalmış.

    edit1 : Mng kargo kuryesiyle yaşadığım bir olay.

    Benim evim A şubesine 1 km , B şubesine 10 km o derece fark var.
    Kargo evime geldi ve ben evde yokum , aramızda geçen konuşması aynen şöyle.(B=Ben , K=Kurye) Not kurye kürt ,cidden kürt.

    K: Abey ben eve geldiğm gargonuzu alın.
    B:Kardeşim kusura bakma evde değilim şubeye bırakıver(Alıcı ödemeli).
    K:Temam B şubesine bırakıyom ordan alırsıen?.
    B:Usta orası bana uzak A şubesine bırak.
    K:Loe benmi bırakacam oraya(Sesini yükseltti hafif atarlı).
    B:Sen bırakacan tabi amk benmi bırakacam hem orası yolunun üstünde geçerken bırakıver(Adama işi öğretiyoz bak hele).

    Sonra baya tartıştık en sonda gibtirme kargonu dedim kapattım şikayet ettim , sonradan A şubesine bıraktılar.

    edit2:
    PTT Kargoyu nasıl unuturum amk,
    Bu adamlar çoğu hizmeti yaptıklarını düşünürler galiba, para transfer etmek istersin göndereceğin para 100 lira yarısını alırlar amk tefeci gibi, ayrıca kargo 1 haftaya zor gelir , otogara gidin göndereceğiniz otobüse bırakın atın adama 10 lira , alacak adam otogardan alsın daha hızlı.

    edit3:
    adrese teslim kargonun ekstra ücreti var, şubeye gidip alırsanız farkı geri isteyin vermezlerse tüketici haklarına şikayet edeceğinizi söyleyin paşa paşa verecekler, eğer yine vermezlerse şikayet edin adamın anasını giberler parayı alırsınız hem ceza kitlerler kargo şirketine ve ticari sicillerine işlenir . bunları bilen şirket bunu göze alamaz zaten.hem herhangi bir konuda tüketici mahkemesine şikayette bulunsanız bile kaybedecek olursanız size herhangibir giren çıkan ücret yok , kazanırsanız yanınıza kar , yani sonuç olarak size giren çıkan yok satıcı düşünsün amk acımayın.

    edit4;
    çok önemli bişeyi unuttum "ilerideki adam" panpam hatırlattı hemen,
    Gelelim ücret konusuna, aşağı yukarı birbirine yakındır kargo şirketlerinin aldığı ücret bence anlaşıyo bunlar fiyat konusunda ciddi söylüyorum ne zaman birine zam gelse diğeride zamlanıyo. ufak bişey daha söylüyorum siyasi olarak algılamayın herhangi bir tarafım varsa zütümü gibsinler, şu asgari ücret zammından sonra çok değişti bu ücret konusu, ücretler %100 e yakın arttı ". hemen bir örnek veriyorum . bir A4 kağıdı büyüklüğünde bir dosyayı eskiden 6-8 lira civarı ücretle gönderirdiniz , ortalama bir koliyi 15 lira civcarı ücretle gönderebilirdiniz ama aynı dosya zamanında 8 lira iken şu anda göndermek 15 lira . Bir anımı daha anlatayım ücret konusunda ;
    Bir yere laptop gönderecektim kutusunda . Kafanızda canlanmıştır boyutu, 2 ay öncesine kadar o laptobu ben max 15 liraya gönderirdim , neyse MNG Kargoya gittim adamlar paketledi bantladı bilgileri falan aldılar , kadın ilgileniyor benle ince cırtlak bir sesi var , hızrlıyoruom efendim bekleyıen konuşuyo bu tarz , 27 lira bilmem kaç kuruş dedi duş dahilmi fiyata dedim şaşırdı geçen ay 15 liraya gönderiyodum dedim, o eskıdendı dıyo amk , sonra neyse kalsın dedım bozuldular , çıktım aras kargoya yöneldim , adam orda da hesapladı ücreti 33 lira bilmem kaç kuruş , abartmıyorum uhhh dıbına dedim , one dayı arabaya benzin atsam kendim gider gelirim hem gezerim dedim , en son 30 lira olur yapacak bişey yok dedi verdim bende .
    Uzun lafın kısası Ücretler pek değişmez yakındır birbirine bir yerde 20 lira ise ücret diğer yerde 18-22 arası oynar pek farketmez ama kalite farkı vardır .Dediğim gibi bir müşteri olarak tercihim UPS parayı diğerlerine göre daha fazla hakediyolar.
    ···
   tümünü göster