/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +2 -1
    Amcam benden pek büyük değildir. Babaannemin son çocuğu olmasından o olmasından ötürü aramızda en fazla 6-7 yaş fark var. Ben amcamla pek iyi anlaşmam. Ayyaş ayyaş takılır öyle arkadaşları da aynı onun gibi tipler. Bir okulda güvenlik olarak çalışıyor.

    Her neyse bizim dedemden kalma bir yazlığımız var orada yazı geçiriyorum. Bursada olanlar bilir küçük kumlada yazlık. Yazı annem ve küçük kız kardeşimle geçiriyorum. Babam işte bu arada. Geçtiğimiz hafta sonu babam amcam ve yengemi getirdi kalmaya yazlığa. Sohbet muhabbet falan bir ara amcam çekti beni kenara amcam(A) ben(B):

    A-Gel trolleme sana işim düştü şu aşağıdaki bakkaldan iki bira bir malboro light al da gel para üstü de senin olsun?

    B-Amca başka bir şey istesen alırdım ama ben senin günahına ortak olmak istemiyorum alamam kusura bakma.

    A-Lan ne günahı saçmalama ben içicem yengenle sen değil.

    B-Amca ben sana alırsam günaha ortak olurum olmaz kusura bakma.

    A-Sen sigara içmiyor musun oğlum günahtan bahsetme bana.

    B-Amca bak ben 19 yaşımdayım bu yasa kadar ne sigara ne alkol sürdüm ağzıma daha da uzatma artık bakkal orda istersen sen gidip alabilirsin günahı kendi boynuna artık.

    A-Tamam bakalım senin bana işin düşer elbet.

    Bu muhabbet kapandı 2 saat sonra akşam yemeği yenecek bahçeye sofra kondu amcam da çok konuşkandır yemek boyunca full ona buna sallıyor neyse. Yemeğin ortasında benim ekmek yere düştü toz yerler ekmek pislendi. Koydum masaya ekmeği dedim bu ekmek yenmez. Amcam da sabahki intikdıbını almak için hemen atıldı:

    A-Yesene olum ekmeğin hiç bir şeyi yok az tozdan bir şey olmaz hem bak sigara alkol haram da bunu yemeyip israf etmek haram değil mi?

    B-Amca bu ekmeğin üzerindeki tozlar mikropludur mikrop da vücuda zarar verir. Kuran da vücuda zararlı her şey haram yazıyor bilmiyor musun yoksa?

    Bunun üzerine amcam bana cevap vermedi ve yemek boyunca hiç konuşmadı daha. Pazar da öğleden sonra gittiler evlerine. O zamandır konuşmuyoruz. Giderken de herkese sarıldı bana sarılmadı. Pişman mıyım? HAYIR

    Not:Böylelerine haddini bildirmelisiniz. Amcanız olsa dahi.
    ···
   tümünü göster