/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +85 -28
    1-) Heavy Rain: Playstation exclusive oyunu
    Hikayesi:
    Oyun, mimar Ethan Mars'ın 2 çocuğundan biri olan Jason'ın doğum gününde bir trafik kazası sonucu ölmesi ile Ethan'ın oğlunu kurtaramamasının verdiği depresyonu daha sonra diğer oğlu Shaun'un Origami Katili adlı seri katil tarafından kaçırılmasından sonra kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Origami Katili ise 9 ile 13 yaş arasındaki çocukları kaçırıp yağmur suyu ile boğup öldüren bir seri katil. Katil origami sevdiği için ve kurbanlarının cesetlerine origami koyduğu için ismi Origami Katili olarak anılmıştır. Bir FBI ajanı, bir gazeteci ve bir dedektif Origami Katili'nin kim olduğunu öğrenmek için ve Ethan'ın oğlunu bulmasında yardımcı olmak için kanıtların peşinden gidiyorlar.

    2-) The Last of Us: Playstation exclusive oyunu
    Hikayesi:
    Bir salgın dünyayı etkisi altına alır ve gelecek kararır. Bu post-apokaliptik gelecek fikri kesinlikle orjinal değil ama eğer hikayeleri tek tek ele alırsak hiçbir şey orjinal olmaz. Hikaye anlatımı olarak olabilecek en üst düzeyde olan Last of Us, hastalığa bağışıklığı olan bir kız ve onu güvene almaya çalışan bir adamın hikayesini mükemmel bir şekilde oyuncuya aktarıyor.

    3-) Uncharted 3 : Playstation exclusive oyunu
    Hikaye: Drake's Deception, yüzyıllardır bulunamayan bir hazine için oyuncuların yardımına ihtiyaç duyuyor. Baş karakterimiz Drake’in boynundaki yüzüğü hatırlıyor musunuz? işte yeni maceramızın kilit noktasını o oluşturuyor. Çok uzun süre önce, kötü yaşam tarzı sebebiyle Tanrı tarafından cezalandırılıp Rub’al Khali Çölü’ne gömüldüğü söylenen efsanevi kayıp şehri bulmak zorundayız. Bunun için araştırmalar yapmalı, ipuçları toplamalı ve insanlardan bilgiler almalıyız. Suriye, Fransa, ingiltere, Kolombiya gibi ülkeler, uğrayacağımız noktalardan sadece bazıları, ancak oyunun merkezini kızgın çöl kumlarının oluşturduğunu söyleyebiliriz. Sebebini, Uncharted 3’ü oynadığınızda daha iyi anlayacaksınız.

    4-) Bioshock: Infinite
    Hikayesi:
    Oyun 1912 yılında, Amerikan dışavurumculuğunun gelişim döneminde geçmektedir. Oyun, Columbia adlı gökyüzü şehrinde yıllardır esir hayatı yaşayan Elizabeth adlı kızı kurtarmak için şehre gönderilen eski bir Pinkerton ajanı Booker DeWitt'i başrole oturtmaktadır. Booker, Elizabeth'i kurtarmış olsa da ikilinin peşinde Columbia şehrinin saf Amerikan kalmasını amaçlayan elit ve nativist Kurucularla, sıradan halkın temsilcisi Vox Populi vardır.

    5-)Fahrenheit
    Hikayesi: Ocak ayı New York için, bilim adamları tarafından açıklanamayan dondurucu soğuklar eşliğinde geçerken, şehir anlam verilemeyen faili meçhul cinayetlerle çalkalanmaktadır.Bu olaylar karşısında eli kolu bağlanan New York Polis Departmanı araştırmalarına devam etmektedir.

    Lucas Kane, yine sıradan bir güne uyanmiştir Her gün kahvaltısını yapmak için gittiği kafeye uğramıştır…Yemegini yerken bir taraftan da Shakespeare’in Tempest’ini okumaktadır. Aniden bedeni kaskatı kesilir istemediği halde kafenin tuvaletine doğru yol alır. Sanki kontrol ellerinde değildir. Sanki birşeyler onu ele geçirmiştir. Kendisine hakim olan gücün etkisiyle içeride ihtiyacını gidermekte olan masum bir adamı bıçaklamak suretiyle öldürür. Ancak bu normal bir cinayet değildir. Sanki şeytani bir kurban etme ayinidir.Bu olaydan sonra gelişen bir dizi gariplik Lucas’ın, cinayet vakasına bakan iki polis memurunun ve New York şehrinin kaderini degiştirecektir. Lucas, polis memurlarının yardımıyla büyük bir sırrı gün yüzüne çıkaracaktir…

    6-) Metro 2033
    Hikayesi:
    Rus yazar Dmitry Glukhovsky’nin aynı adlı romanından uyarlanan hikayemiz, nükleer felaketten 20 yıl sonraki dönemde, Moskova’da geçiyor. insanlar bu olayın ardından metro sistemine kaçmışlar ve uzun bir süredir de burayı evleri bellemiş durumdalar. Her bir metro istasyonu küçük bir şehir halini almış. Kontrol ettiğimiz karakterimiz genç Artyom ise yaşadığı “şehir”de beliren tehlikeleri diğer istasyon-şehir’e iletmek için yola çıkıyor. Tabi ki bu yolculuğunda mutantlar, yaratıklar ve haydutlarla karşılaşmakla da kalmıyor Artyom. Neo-komünistler ve Neo-Naziler, bunların yanında “Dark Ones” adı verilen ve insanlara neden saldırdıkları belli olmayan bir grup yaratık da karşılacaklarımız arasında.

    7-) Call of Duty Modern Warfare
    Hikayesi:
    Imran Zekhaev isimli milliyetçi bir Rus, eski Sovyetler Birliğini kurmak için derin bir örgüt kurmuş ve zamanla daha da büyüyerek yapılanmıştır. Bu süreçte bazı güçlü iş adamlarını ve yandaşlarını da örgütüne almış ve kendince zaferi garantilemiştir. Nihayetinde amacı uğruna buna karşı gelebilecek dış güçlere savaş açmıştır. Dışarıdan gelecek müdahalelere karşı ise Ortadoğu’ da ki en büyük yandaşlarından biri olan Khaled Al-Asad’ a Ortadoğu yu karıştırıp, kendisine müdahalede bulunmak isteyen dış güçlerden biri olan Amerikan Hükümetini meşgul etmesini istemiştir ve bunun için silah ve mühimmat yardımında bulunmuştur. Bölgede Al-Asad’ ı etkisiz hale getirmek ve düzeni tekrar sağlamak için ABD ordusu ile Arap diktatör’ ü Al-Asad’ ın ordusu arasında büyük bir savaş başlamıştır. ülkeler arasında karışıklıktan dolayı diplomatik krizler de ortaya çıkmaktadır ve Al-Asad kendisine karşı gelen başkan Yasir Al-Fulani’ yide idam ederek, gücünü ve korkusuzluğunu göstermek ve savaşmaktan çekinmedikleri mesajını da tüm Dünya ya vermek istemiştir. Ortadoğu’ da büyük bir karışıklık sürerken, uzun zamandır Zekhaev’ in hareketlerini izleyen ingiliz S.A.S. (Special Air Service) komandoları da olaylar üstüne Zekhaev ve oluşumuna karşı çarpışmaya başlamıştır. Rus Hükümeti ile de anlaşarak Rus askerlerinin yardımı ile Zekhaev’ in yaptıklarını sabote etmek ve etkisiz hale getirmek için eş zamanlı operasyonlar başlatılmıştır.

    7-) Alan Wake
    Hikayesi:
    n Wake, birçok başarılı romana imza atmış bir edebiyatçı. Korku türü üzerinde duran Alan’ın, bir yazarın başına gelebilecek en kötü şey gelir; ilhdıbının gitmesi. Kendini toparlayamayan Alan da, eşi ile birlikte pek de tekin olmayan Bright Falls kasabasına taşınmaya, orada kendini yenilemeye karar verir. Ama işler düşündüğü gibi gitmemiştir ve eşi bir gün ansızın ortalıklardan kaybolur. işte bu olaydan sonra, Alan’ın hiç beklemediği olaylar gelişmeye başlar. Karanlık güçler etrafını sarmıştır. Alan’ın bu karanlık güçleri kendinin yarattığını öğrenmesi çok geç olmaz. Evet... Alan kendi yazdığı korku romanının esiri olmuştur...

    9-) Assassin's Creed 2
    Hikayesi:
    Assassin's Creed 2 serinin ikinci oyunudur ve Ezio'nun ailesinin intikdıbını almak için tarikata katılması, tarikatın sırlarını çözmesine çalıştığı oyundur. Oyun Ezio'nun doğması ile başlar, Babası Giovanni bir süikastçidir ve Devlete yapılan komploları ve kopmlocuları araştırır, tapınakçılar ise bu durumödan hoşnut değidlir ve ona tuzak kurarak Oğulları Federico ve Petrucio ile asarlar. Ezio ise hiç bir şeyin farkında olmadan amcası Mario'nun yanına gider, amcası onu eğitir ve intikam için yola çıkar.

    10-) Spec Ops: The Line
    Hikayesi:
    Amerikan hükümetinin "Dubai'den geri dön!" çağrılarına uymayan Albay Conrad'ın yerini tespit etme ve ülkesine geri zütürme amacıyla kum fırtınalarıyla dolu şehre adım atan üç kişilik Delta Force adında bir birliğin başısınız. Harap olmuş koca şehirde nefes alan tek insanlar olmadığınızı ilk dakikalarda anlıyorsunuz. Kumların altına gömülmeye başlamış Dubai'de hayatta kalmayı zorlaştıran çevresel faktörlerin yanında birbirlerini öldürerek hayatta kalma mücadelesi veren irili ufaklı gruplar hüküm sürüyor.

    Yoğun istek üzerine benim hiç sevmediğim bir oyunu daha ekliyorum:

    11-) Half Life

    Not1: Listeyi kendime göre hazırladım.
    Not 2: Oyun hikayeleri ayrı ayrı sitelerden alınmıştır.
    Edit: xxxx nerde lan bin diyenler salak mısınız amk not1'de ne yazıyor adam gibi okuyun sinirlendirmeyin insanı
    Edit2: oynadığı en eski oyun 1998 yapımı olan adamlar yok half life falan demesin hayatından amiga bile görmemiş adamlar bana liseli diyor amk yuh
    ···
   tümünü göster