1. 7251.
    +6 -1
    bu benim de çok defa aklıma geldi,ama asıl problemimiz şurada bu konuyu okuyup bişeyler yapmaya çalışanlar olarak;
    -derslerde/sosyal hayatta/işte başarı için birçok farklı parametre vardır, senin gibi düşünen arkadaşların hatası olaya sadece reseptör bağlamında bakmanız, evet dopamin-reseptör ilişkisi önemli ama başarı için tek şart değil,sen ve senin gibi panpalar düşünüyor ki mastürbasyonu/ferreyu bırakınca otomatikman başarılı olacağız,ama maalesef öyle bir dünya yok, biraz daha realist olmak gerek bunun yanında bağımlılıklardan kurtulduğumuz zaman beyin kimyamız düzelecek ve evet başarı için doğru bir temel atmış olacağız ama dediğim gibi bu sadece bir temel, hayata tek bir yönden bakmayın.
    sadece şunu düşünün bir kızla gibişmek için tek bir şeyden daha fazlasına ihtiyacımız var dimi? kızın bizi beğenmesi, bizim kızı beğenmemiz, kızın tutucu olmaması, kızın bizimle cikse olumlu bakması,onu azdırabilmemiz, ciks için mekan ve zamanın uygun olması gibi.. gördüğümüz gibi basit bir gibiş için bile birçok etkenin yanyana gelmesi gerek.
    hayat da bunun gibi panpa, umarım anlatabilmişimdir. yapmamız gereken tek şey olayları daha geniş bir çerçeveden görmek,bu başlıktayız diye her şeye reseptör-dopamin bağlamından bakmayalım,bu önemsiz mi? asla,ama her şey dopamin-reseptör değil gerçek hayatta gördüğümüz gibi.
    ···
   tümünü göster